O metodănonconformistă pentru o viaţă mai bună
Sunt de părere cămajoritatea cărţilor de self-improvement au un oarecare potenţial de a ajuta, însădoar dacă sunt citite la momentul oportun şi suntem deschişi la a accepta lecţiileşi consecinţele acestora.

Mai exact, acestgen de cărţi pot să fie doar atât, nişte simple cărţi pe care le citim, ni separ interesante sau nu, le apreciem sau nu şi mergem mai departe fără a neafecta în vreun mod real.
Însă dacă se întâmplăsă alegem o carte pe un subiect care chiar are rezonanţă pentru noi la momentulrespectiv şi ne mai şi nimerim într-un moment în care am conştientizat sauacceptat faptul că există nişte aspecte ce ar putea fi îmbunătăţite, ei bine,atunci apar poveştile frumoase de genul „cum mi-am schimbat viaţa peste noapte”.Acum să nu fiu absurdă, nu cred că se întâmplă chiar aşa, dar cred că există scânteiade unde poate începe schimbarea.
„Dorinţa de a avea mai multe experienţe pozitive este prin ea însăşi o experienţă negativă. Şi, în mod paradoxal, acceptarea experienţei negative este în sine o experienţă pozitivă.”
În acest gen includşi „Arta Subtilă a Nepăsării” în ciuda abordării anti-sistem pe care o promovează.Sau poate chiar din cauza acestei abordări. Nu aş spune că m-a schimbat, nucred că m-a prins în momentul potrivit (plus că varianta în romană oferă dureride cap pe alocuri, recomand în engleză fără echivoc), însă au fost unelecapitole care mi-au atras atentia.
Prin cele 9capitole se aborbează 9 lecţii de viată pentru unii simple, pentru alţii maidificile, dar cred că depinde mult de percepţie şi experienţa de viaţă. Toatesunt prezentate pe acelaşi ton refractar, încercând să ne înveţe de bine prinexemple negative sau destul de triste. Culmea este că funcţionează! La primelepagini eram total reticentă, pe urmă am început să aprob tacit, ajungând panăla sfarşit să fiu de acord cu majoritatea (nu toate) concluziilor.
„Mulţi oameni sunt atât de obsedaţi de a trăi „corect” că nici nu mai ajung vreodată să trăiască cu adevărat.”
Încă un lucru important,nu mi s-a părut a fi o carte de genul „cum să devii mai bun că să câştigi maimult” sau alte sfaturi de „succes”. Mi s-a părut că sunt chestiuni generaleaplicabile vieţii de zi cu zi şi care pot fi încercate dacă se doreşte. Certeste că sunt pertinente şi greu digerabile.
Lecţiile sunt următoareleşi doar o să le enumar pentru că sunt destul de amuzante (umor negru, ce să fac),vă las să le descoperiţi în linişte:
- Nu încercaţi
- Fericirea este o problemă
- Nu eşti special
- Valoarea suferinţei
- Tu alegi întotdeauna
- Te înşeli în toate privinţele
- Eşecul este calea spre evoluţie
- Importanţa de a spune nu
- …iar apoi mori

Lifestyle Publishing, 2017, 238 pagini
Îmi place ce citești 😀 Și eu am citit cartea asta și cu aceeași părere am rămas – inclusiv la partea cu varianta română/engleză… 😦 traducerile slabe astea uneori fac ravagii.
LikeLiked by 1 person
Clar, de aceea am ajuns sa am jumatate de biblioteca in engleza.
LikeLike