Bookish

Crăciunul pentru șoarecii de bibliotecă!

Cine merge la Bookfest?

Ei bine, dragi iubitori de carte, a venit săptămana noastră preferată 😊 Începe Bookfest!

Și pentru că sunt convinsă că veți mai face câte o escapadă vara aceasta (nu numai la mare), m-am gândit că poate vă ajută lista de târguri și festivaluri de carte organizate în Europa până la sfârșitul verii.

Există și continuarea listei pentru toamnă, dar o să revin zilele următoare cu ea, altfel ar fi fost o listă muuuult prea lungă.

Bookfest International Book Fair

București, Romania

Perioada: 29 Mai – 2 Iunie 2019

Bookfest este cel mai important târg de carte din Romania și singurul eveniment al industriei care a reușit să evolueze la un nivel internațional. Majoritatea editurilor din Romania participă an de an cu standuri spațioase și frumos amenajate, și în fiecare an există un invitat special. Anul acesta invitatul este Marea Britanie.

Lisbon Book Fair

Lisabona, Portugalia

Perioada: 29 Mai – 16 Iunie 2019

Lisbon Book Fair este unul dintre cele mai vechi evenimente culturale organizate în capitala Portugaliei. A fost inaugurat în 1930 și locația tradițional unde se organizează este Parcul Eduardo VII, cel mai mare din Lisabona. Una dintre principalele atracții ale evenimentului este zona “cărțile zilei”.

International Book Fair for Small Publishers and Private Presses

Mainz, Germania

Perioada: 30 Mai – 2 Iunie 2019

Peste 260 de expozanți din 15 țări și mai mult de 10.000 de vizitatori vor participa la cel mai mare marketplace pentru mici edituri și presă privată. Mai mult de 30 de evenimente culturale și despre cărți sunt organizate pe perioada târgului cu scopul de a informa vizitatorii despre cele mai noi idei și trenduri în publicarea de literatură și artă.

Tbilisi International Book Fair

Tbilisi, Georgia

Perioada: 31 Mai – 3 Iunie 2019

Tblisi International Book Fair este un eveniment cu tradiție organizat de către Asociația Georgiană de Edituri și Librarii încă din 1997. Acest târg de carte este organizat anual și este printre puținele evenimente culturale din Georgia cu interes major la public. Interesul și implicarea societății în acest eveniment este în creștere în fiecare an, târgul continuându-și dezvoltarea și oferind Inovație cu fiecare ediție.

Madrid Book Fair

Madrid, Spain

Perioada: 31 Mai – 16 Iunie 2019

În fiecare primăvara, Madrid Book Fair este unul dintre principalale evenimente culturale pentru iubitorii de cărți și literatură. Prima ediție s-a organizat în 1933. Iar astăzi mai mult de 350 de standuri sunt amenajate de-a lungul bulevardului Paseo de Carruajes, acestea oferind publicului ocazia să descopere cele mai noi publicații, dar și posibilitatea de a-și cunoaște scriitorii preferați. În fiecare zi sunt organizate sesiuni de autografe cu autorii prezenți. Anul acesta invitatul special este Republica Dominicană.

Firsts – London’s Rare Book Fair

Londra, Marea Britanie

Perioada: 7 – 9 Iunie 2019

Firsts – London’s Rare Book Fair este bijuteria coroanei în materie târg de carte, celebrând cărțile vechi și rare, cu evenimente speciale și activități diverse pentru iubitorii de carte. De la manuscrise spectaculoase la nivel de obiect de muzeu până la prime ediții semnate ale cartilor mai moderne cum ar fi Harry Potter, vizitatorii pot să tina în mâna istoria la propriu și să cumpere sau doar să admire cărți rare, hărți, afișe, fotografii, și alte opere de artă originale.

Edinburgh International Book Festival

Edinburgh, Scoția – Marea Britanie

Perioada: 10 – 26 August 2019

Organizat ca un mic orășel acoperit chiar în inima orașului, Edinburgh International Book Festival oferă câte ceva pentru fiecare indiferent de vârsta și pasiuni, aducând cititorii și scriitorii laolaltă pentru inspirație, distracție și discuții. Festivalul de carte primește în jur de 1000 de autori și organizează peste 900 de evenimente pentru adulti si copii cu participarea autorilor de toate genurile: romancieri, poeți, oameni de știința, filozofi, sportivi, ilustratori, istorici, muzicieni, biografii, economiști, castigatori ai premiilor Nobel sau Booker, climatologi și mulți alții.

Cam aceasta este lista pentru perioada sfârșit de mai – sfârșit de august. Daca mai aveți cunoștința de altele, vă rog din inimă să le adăugați, sunt informații utile pentru un șoarece de bibliotecă și lista se poate actualiza oricând 😉

Spor la cumpărături!

Advertisement

1 thought on “Crăciunul pentru șoarecii de bibliotecă!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.