Bookish

“Book City Break” – unde citești în septembrie

Continuând lista anterioară, am adunat mai jos evenimentele literare organizate în diferite orașe din Europa în luna septembrie 2019. De ce să nu combinăm plăcerea de a citi cu plăcerea de a călători?

Și oricum se pare că toamna este un sezon bun pentru acestea, deoarece mai am încă două liste pentru perioada octombrie – decembrie în pregatire.

Dar pentru acum, iată recomandările de septembrie pentru un “Book City Break”:

Latvian Book Fair

Riga, Letonia

Perioada: 1 – 3 Septembrie 2019

Latvian Book Fair este un eveniment pentru edituri, furnizori, librării și industrii associate. Vizitatorii se vor bucura de prezentări și lansări de carte, sesiuni de autografe și seminare. Evenimentul va oferi oportunitatea de a întâlni scriitori și de a-i asculta citind câteva capitole din ultimele cărți. De asemenea, se vor organiza workshopuri pe subiecte actuale și va exista un Book Exchange Point.

Moscow International Book Fair

Moscova, Rusia

Perioada: 4 – 8 Septembrie 2019

Acesta este cel mai mare eveniment literar organizat în Moscova cu peste 600 de expozanți din 37 de țări care se întâlnesc pentru a celebra cuvântul scris într-un centru expozitional de 20.000 mp. Prin cei 226 de participanți străini, acest eveniment este unul multicultural prin care se stabilesc parteneriate, se fac noi cunoștințe și se face schimb de experiența pentru cei din industrie. Iar vizitatorii se pot bucura de o varietate de edituri și cărți.

Lviv International Literature Festival

Liov, Ucraina

Perioada: 20 – 22 Spetembrie, 2019

Lviv International Literature Festival este cel mai mare festival literar din Ucraina unde artiști și intelectuali din întreaga țara și din străinătate sunt invitați să participe.

Bloody Scotland

Stirling, Scoția – Marea Britanie

Perioada: 20 -22 Septembrie 2019

Un festival inovativ bazat pe atracția Scoției către literarura cu iz macabru și care celebrează scriitura de crimă și mister prin a aduce laolaltă cunoscuți scriitori scoțieni și internaționali de profil, prin a prezenta scriitori debutanți și prin a încuraja pe toți să scrie. Pe lângă interviuri și paneluri de discuții, există și o procesiune cu torțe, un cabaret criminal, un meci de fotbal la fel de adaptat la subiect, concursuri și multe alte activități ce vor ține ocupați toți vizitatorii.

Göteborg Book Fair

Gothenburg, Suedia

Perioada: 26 – 29 Septembrie 2019

Göteborg Book Fair este cel mai important eveniment din Scandinavia pentru cei din domeniu. Este de asemenea un eveniment de artă și cultură, un festival literar, un tribut adus libertății de expresie și un loc unde cititorii și autorii să se intalneasca. A început în 1985 ca o conferința pentru librari cu 5.000 de vizitatori la prima ediție, iar acum târgul aduce laolaltă în jur de 95.000 de profesori, librari și iubitori de carte în fiecare an. Anul acesta temele principale vor fi: Coreea de Sud, egalitatea de gen și alfabetizarea media și informatică.

Cum spuneam și anterior, dacă aveți cunoștința de alte târguri sau festivaluri de profil pe care nu le-am inclus mai sus, vă rog să le impartasiti cu ceilalți iubitori de cărți 😊

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.