Bookish, Travel

„Book City Break” – unde citești în Octombrie

Toamna se numără bobocii… sau se merge în city break! Ei bine, pentru pasionații de cărți care se gândesc ce oraș din Europa să aleagă pentru a petrece un weekend în octombrie (adică peste o săptămâna), vin cu următoarele recomandări de „book city break” ca să îmbinăm cele două pasiuni:

Amsterdam International Antiquarian Book & Map Fair

Amsterdam, Olanda

Perioada: 5 – 6 Octombrie 2019

De la incunabule la prime ediții moderne cu semnătura autorilor, vizitatorii târgului de carte din Amsterdam pot fi martorii istoriei scrise, fie prin a privi sau a cumpăra cărți cu valoare de muzeu, hărți vechi, mauscrise, și alte opere de artă originale. Plus ca vedeți Amsterdam 😉

LIBER International Book Fair

Barcelona, Spania

Perioada: 9 – 11 Octombrie 2019

LIBER este unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de carte spaniolă ce oferă nenumărate oportunități de afaceri pentru marile companii editoriale. Este punctul central de întâlnire al profesioniștilor din domeniu și cuprinde absolut toate sectoarele adiacente cartilor și publicațiilor, cu accent în special pe conținut digital, noi edituri și drepturi de autor.

Frankfurt Book Fair

Frankfurt, Germania

Perioada: 16 – 20 octombrie 2019

Frankfurter Buchmesse este cel mai important târg pentru domeniul de conținut tiparit sau digital, și în același timp un eveniment social și cultural la cel mai înalt nivel. Timp de 5 zile experți, autori și entuziaști din întreaga lume vin la târgul de la Frankfurt pentru întâlniri, discuții, inspirație sau pur și simplu pentru a se bucura de eveniment.

International Belgrade Book Fair

Belgrad, Serbia

Perioada: 20 – 27 Octombrie 2019

Cu fiecare an și ediție, International Belgrade Book Fair atrage un număr din ce în ce mai mare de edituri și publicații din fosta Iugoslavie și nu numai, pentru a deveni unul dintre cele mai mari puncte de întâlnire al domeniului, surclasat doar de târgurile din Frankfurt și Varșovia. Belgrad a devenit locul unde culturile Orientale și Occidentale se întâlnesc anual.

Krakow International Book Fair

Cracovia, Polonia

Perioada: 24 – 27 Octombrie 2019

International Book Fair din Cracovia a devenit un eveniment iconic pentru oraș, o zonă de promovare a cartilor bune, un loc de întâlnire și de petrecere a timpului liber, unde se formeaza discuții și idei. Sunt organizate workshopuri și paneluri dedicate industriei de publicații și carte, întâlniri cu autori în standurile editurilor și în sali de seminar, și oferte de la editurile poloneze dar și cele străine.

Helsinki Book Fair

Helsinki, Finlanda

Perioada: 24 – 27 Octombrie 2019

Helsinki Book Fair este cel mai important eveniment pentru iubitorii de literatură și profesioniștii din industria cărții din Finlanda care aduce în prim plan cele mai cunoscute stele ale literaturii finlandeze, dar și noi talente în domeniu. Târgul are 15 zone de evenimente și mai mult de 40 de invitați internaționali, iar programul include peste 800 de dezbateri și interviuri unde iau cuvântul autori, politicieni, artiști, jurnaliști și alte figuri importante pentru eveniment. Temele pentru anul acesta sunt libertatea de expresie, versuri muzicale, și literatura și cultura americană.

Antwerp Book Fair

Antwerp, Belgia

Perioada: 29 octombrie – 3 Noiembrie 2019

Antwerp Book Fair este un târg de carte mare, organizat anual în centrul Antwerp Expo din Belgia. Este organizat de Boek.be și toate editurile flamande și olandeze participă ca expozanți sau invitați alături de mulți alți distribuitori de cărți în limbi straine.

Urmatoarea listă va include perioada noimebrie – decembrie și cu aceasta închidem planificarea pentru acest an 😊 Spor la călătorit și evident, la citit!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.