Bookish

Toamna printre pagini

Sau cum revin eu la viata acum ca vine iarna 🙂

Scrie la cartea cartii ca un blogger trebuie sa posteze constant continut nou si sa ramana conectat cu cititorii si follower-ii. Nu ma consider inca blogger, ci mai degraba o pasionata de carti si lectura care a epuizat posibilitatile de a repeta oamenilor din jur impresiile despre carti si cat de mult astept noutatile sezonului. Adica, totusi, de cate ori poti spune acelorasi oameni despre cat de mult ti-a placut Dune?!? Sau cum este timp sa recitesti Harry Potter…. Sau despre noua editie atat de frumoasa a cartilor lui Jane Austen pe care ti-ai dori sa o cumperi, desi ai deja vreo 3 alte variante complete. Cred ca intelegem cu totii chinul despre care vorbesc 🙂

Spre rusinea si tristetea mea din vara pana acum nu am prea avut ocazia sa ma bucur de aceasta pasiune la inaltimea capabilitatilor mele. Am citit cateva carti din care o sa prezint unele, insa in mare am avut alte preocupari. Insa acum acele alte preocupari au luat sfarsit si atentia mi se poate orienta inapoi catre ceea ce imi face placere!

In acest timp nu am fost chiar departe de carti sau de cei ce le citesc si le discuta si am avut posibilitatea de a observa unele lucruri, formulate intr-o lista scurta de ganduri pe care vreau sa o impartasesc:

  • Cartile pe care le dezbat eu cu mine insami pe acest blog sunt carti pe care le-am citit, care mi-au placut sau care au lasat o urma (indiferent de stil si gen). Mi-au luat multi ani sa ajung la nivelul la care daca o carte nu imi place, nu rezonez cu ea sau stilul de scris, sa pot sa ma opresc si sa folosesc timpul pentru alta carte. Timpul este pretios, avem voie sa il folosim cum consideram mai bine!
  • Este in regula sa vorbesti despre carti, subiecte din carti, calatorii pentru carti, interese nascute din lectura, idei care te-au marcat sau care dimpotriva, nu te-au convins, idei care te-au oripilat si pe care ai vrea sa le schimbi, chestiuni de viata care pot ajuta pe altcineva. Asa invatam fara a merge la scoala. Nu totul se rezuma la o recenzie de carte si este ceva ce chiar imi doresc sa aplic ca parte din “si nu numai”.
  • Orice varianta de promovare a cartilor si lecturii in general trebuie incurajata pentru ca este una dintre multele, maruntele, dar foarte importantele modalitati prin care generatiile urmatoare pot invata sa fie buni decat noi si sa faca mai bine decat facem noi. Deci scrieti despre carti, fotografiati-le si promovati-le cat si cum vreti, voi, bloggeri de toate felurile!
  • Este in regula sa cumperi carti chiar daca nu le-ai citit pe toate pe care deja le ai, dar la fel de in regula este si sa cumperi o carte, sa o citesti si abia ulterior sa cumperi alta. Sau poate ai un anumit beneficiu la locul de munca prin care ti se aduc cartile dorite o data pe saptamana fara a mai fi nevoit sa le cumperi 😉 Orice varianta ti se potriveste, este a ta, nu te mai uita in jur la ceilalti si bucura-te de lectura!
  • Accepta ca nu toti citesc si apreciaza acelasi gen de carti. Daca tu ai citit tot ce exista pe subiecte de dezvoltare personala, poate cei din jur nu sunt in momentul potrivit de a face experimente literare sau poate pur si simplu sunt tipul clasic nu schimba usor genul de carti abordate. Fiecare este liber sa aleaga ce si cat citeste!

Sunt doar simple ganduri strengare, pe care daca nu le prinzi, dispar la fel de repede cum au aparut. Insa astfel de ganduri pot genera discutii si cateodata chiar si schimbari. Mai ai idei de adaugat la lista, te invit sa o faci!

Concluzia: citeste ce iti place, cum iti place, cand iti place! Doar citeste!

Advertisement

3 thoughts on “Toamna printre pagini”

  1. Ceeee mă bucur că te-ai întors pe blog!!! Mi-a fost sincer dor de articolele tale.
    Îmi plac punctele pe care le-ai menționat aici, sunt de acord cu ele ☺️ cât despre a avea multiple ediții ale aceleiași cărți… Si eu sunt “vinovată” de același lucru dar nu regret nimic :))

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.