Book Review, non-fiction

The Monk of Mokha – Dave Eggers

Iti place cafeaua? Aceasta carte te va face sa o iubesti si sa o apreciezi cu adevarat!

Nici nu stiu de unde sa incep sa vorbesc despre “The Monk of Mokha”. Am citit-o incet si atent, de frica sa nu se termine. Am terminat-o de ceva timp, dar nu stiam cum sa incep sa scriu despre ea astfel incat sa transmit toate sentimentele pe care mi le-a trezit. Dar hai sa facem o incercare…

Trebuie mentionat de la inceput ca aceasta carte are la baza o poveste adevarata, nu este fictiune! Insa nu este scrisa sec, ca si cum te-ai uita la un documentar. Iar aici vezi talentul lui Eggers de povestitor, pentru ca in cele 323 de pagini iti va spune atat povestea vietii lui Mokhtar, cat si povestea cafelei si a inceputului razboiului din Yemen prin ochii oamenilor de acolo, dar si cu franturi din stirile momentului.

Citatul de pe coperta cartii spune “An extrordinary adventure“, este de la The Times si reprezinta o descriere potrivita. Te imbarci intradevar intr-o aventura, pentru ca l-am urmarit pe Mokhtar Alkhanshali in descoperirea pasiunii vietii lui (care, in caz ca nu ati ghicit, este cafeaua) din America pana in tara natala a familiei sale, Yemen. In plus, o data cu Mokhtar am aflat istoria cafelei si putin din istoria Yemen-ului, ambele foarte interesante. In calatoria sa prin istorie si taramuri uitate de lume, Mokhtar povesteste si cum au vazut si simtit el si apropiatii sai inceputul luptelor din Yemen din 2015 si cum a scapat de acolo impreuna cu pretioasa sa cafea.

Este o carte care trebuie citita pentru a fi inteleasa si apreciata. Nu numai ca m-a ajutat sa invat mai multe despre cafea si sa o apreciez cu adevarat, dar mi-a oferit niste lectii de viata pe care doar o perspectiva total diferita asupra lumii si a ceea ce credem ca ne este cuvenit le poate oferi.

Si nu doar ca povestea este foarte interesanta, dar si Eggers are un stil atat de placut si usor de citit, asadar va recomand aceasta carte cu toata inima. Nu cred ca este inca tradusa in limba romana, dar o puteti gasi in engleza si poate este mai bine asa.

Lectura placuta!

Editura Penguin Random House, 2018 – 323 pagini, limba engleza

Advertisement

3 thoughts on “The Monk of Mokha – Dave Eggers”

  1. Ce frumos ai povestit despre carte! Eu am mai citit “The Circle” de Dave Eggers si tin minte ca mi-a placut destul de mult – prin prisma acele experiente chiar asa mai citi carti scrise de el. Cred ca voi incepe cu “The Monk of Mokha”, despre care nici nu auzim pana sa citesc review-ul tau! ๐Ÿ™‚

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.