Book Review, Fiction

Call me Alastair – Cory Leonardo

Birds of a feather should flock together.

Daca ar trebui sa descriu in cateva cuvinte aceasta carte, cred ca cea mai potrivita optiune ar fi sa o numesc o carte mica cu suflet mare.

Trebuie sa recunosc ca unul dintre motivele pentru care am ales-o este coperta draguta, urmatorul motiv fiind scurta descriere de pe ultima coperta si al treilea motiv ar fi ca nu am citit niciodata o carta spusa din perspectiva unei pasari (in acest caz, un papagal). Nu este o carte foarte promovata, desi poate ar trebui sa fie, in special pentru copii, dar nu numai.

Senzatia mea generala a fost de tristete, nu am cum sa ascund acest lucru. Poate si din cauza ca este vorba despre niste papagali nascuti intr-un petshop, despre viata lor si a “colegilor de cusca” din acel magazin, a visurilor tuturor pentru o viata mai buna fie alaturi de un om cumsecade, fie in libertate… V-am intristat destul?

Realitatea este ca am o sensibilitate aparte pentru animale, dar nici subiectul cartii nu este mai prejos. Insa daca privesti imaginea de ansamblu, descoperi un intreg tablou de sentimente umane transpuse in lumea necuvantatoarelor si in special acele nesigurante care au talentul de a ne macina incet si sigur. Este o poveste despre viata, despre asteptari si speranta, despre lectii importante si legaturi profunde. Si ar trebui spus ca pe nesimtite, in timp ce citesti, tristetea lasa loc sperantei si unei senzatii de intelegere, de maturizare.

Alastair este personajul principal al povestii, si scopul sau in viata este de a avea grija de sora lui, Aggie, si de a gasi calea spre o libertate de poveste. Insa Alastair va invata multe lectii in calatoria sa si nu intr-un mod placut, pentru ca este un papagal incapatanat (cu o pasiune pentru poezie). Va invata sa aiba incredere, va invata ca este in regula sa renunti, va invata ca a iubi nu inseamna doar a fi puternic si ca cele mai simple lucruri pot fi cele mai valoroase.

Este o carte de suflet care se citeste destul de repede, asa ca o puteti adauga pe lista de citit.

Editura Scholastic, 2019 – 350 pagini, limba engleza

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.