Bookish

Cu dedicatie de la Institutul de Cercetare a Fericirii

Pentru cei apropiati nu este o surpriza cand spun ca sunt o persoana vesela si ca imi place sa ii vad si pe ei cu zambetul pe buze. Nu sunt absurd de vesela, ci doar prefer sa pastrez o atitudine pozitiva asupra vietii si a ceea ce ma inconjoara, fie persoane, activitati mai mult sau mai putin interesante, zile innorate sau senine. Desigur, ei ar spune ca sunt absurd de vesela 😉

Am si eu zile mai putin bune, momente in care nu zambesc, cateodata ma si enervez, deseori ma incrunt (dovada si ridurile deja adanci dintre sprancene), insa stiu ca vor trece si ca orice nu este important pentru mine la nivel personal, nu merita energia consumata pentru a ma stresa inutil, si acesta este secretul meu.

N.B. E buna lectia, dar nici mie nu imi iese mereu, insa continui sa incerc pana imi reusesc!

Unde vreau sa ajung cu aceasta destainuire? La faptul ca deseori mi se pare ca noi, ca popor, avem cu totii nevoie sa zambim putin mai mult. Ati observat cat de innegurati sunt oamenii pe strada? Cat de incruntati, de inversunati? Ca si cum se lupta continuu, chiar si cand merg pe strada de la punctul A la punctul B, totul este o lupta. Fereasca sa opresti pe cineva sa intrebi orice, mai ca se vor rasti la tine. Sunt atat de multe motive pentru aceasta realitate a noastra, incat sunt convinsa ca s-ar putea face un studiu de caz amplu.

Nu este o situatie care se va schimba peste noapte, ci in multe generatii de shimbari mici si multe si mai ales constante. Insa ce putem face este sa oferim un mic zambet din cand in cand, chiar si fara motiv. Iar daca ai nevoie de motiv, aceasta este cea mai bune perioada. Asadar, recomand pentru cadourile de Craciun una (sau toate) dintre cartile lui Meik Wiking. Sunt si dragute, sunt si usor de citit, iar daca incercam doar un singur lucru din ce gasim in ele, e un castig in lupta pentru zambete.

  • The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well
  • The Little Book of Lykke: Secrets of the World’s Happiest People
  • The Art of Making Memories: How to Create and Remember Happy Moments
  • The Key to Happiness: How to Find Purpose by Unlocking the Secrets of the Worlds Happiest People

Toate sunt traduse si in limba romana, le gasiti in orice librarie sau online, si vor fi un cadou foarte dragut.

Iar daca sunteti curiosi despre acel Institut de Cercetare al Fericirii, el chiar exista si puteti citi mai multe aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.