Bookish, Life Outside Books

Ianuarie a retrospectiei si a visurilor marete

Iata ca a inceput un nou an pe care cu totii ni-l dorim mai bun, mai interesant, mai…, mai…, mai… Dar stim cu totii ca va fi atat cat il facem noi sa fie. De aceea la inceput de an, in minunata luna ianuarie, ne facem planuri!

De obicei, nu ma prea grabesc in aceasta activitate si imi iau putin timp de reflectare. Am renuntat de multi ani la a mai face promisiuni desarte eu catre mine ๐Ÿ™‚ Cred ca asta se numeste maturitate sau resemnare (dupa preferinte). Sunt realista si nu ma apuc de sala in fiecare ianuarie, nu imi propun sa schimb lumea si sa salvez toti ursii polari la fiecare inceput de an oricuat de mult mi-as dori sa pot face asta si nu imi fac planuri de calatorit (inca). Insa micile proiecte si acele visuri (sa le spunem) pe care le am pe lista de mult timp, ele au nevoie de atentie din cand in cand.

Asadar, anul acesta mi-am propus sa merg la sala ๐Ÿ™‚ frumos, nu? E nevoie de miscare dupa anul trecut!

Mai departe, o a doua rezolutie este ca macar un weekend pe luna sa iesim la o plimbare in afara orasului Bucuresti. Poate va intrebati de ce nu se intampla deja si va anunt ca nu am un raspuns. Mi-am dat seama ca dupa acest an interesant care a trecut, am devenit foarte comozi si cred ca e nevoie de putina remontare in acest sens. Asadar eu si jumatatea mea vom cauta sa petrecem timp impreuna in afara nebuniei orasului si a comoditatii canapelei de acasa. Pisica ramane acasa ๐Ÿ™‚

Si last, but not least, sa gasesc timp pentru mine! Aici intra si cititul, evident. Anul trecut am fost norocoasa sa imi gasesc un nou job pe ceea ce ma interesa chiar in plina pandemie. Asadar am inceput munca in iunie si de atunci evident ca focusul meu a fost pe alte aspecte mai putin literare. Am citit mult, insa nu ceva despre care ati vrea sa aflati ๐Ÿ™‚ Pe final de an am reusit sa imi gasesc putin timp si pentru aceasta activitate, deci efortul mai departe va fi sa pastrez o continuitate.

Ceea ce am schimbat in materie de citit este ca nu mi-am mai setat teluri marete de a citi zeci sau sute de carti. Vreau in schimb doar sa am timp sa ma bucur de cate o carte sau doua pe luna. Daca am timp de mai mult, asa sa fie! Daca nu, am acceptat acest lucru si nu imi mai creez singura frustrari intr-o competitie inutila.

In plus, fiindca am foarte multe carti, unele dintre ele necititie si la care nu stiu cand voi mai ajunge, ma tot gandesc la un variate moduri de a da mai departe! Si aici as aprecia orice sugestie de la cei ce au mai facut astfel de actiuni ๐Ÿ™‚

Iar ca sa incheiem apoteotic, fiindca nu aveam nici un calendar dragut pentru anul 2021, mi-am facut singura unul tematic ๐Ÿ™‚ pe care il impart cu voi:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.